12.11.2017 Velká Kunratická 2017

Sdílení

Tak po roce opět na Velké Kunratické. Loňský rok byla premiéra a i přestože jsem si trať o dva týdny proběhl, stejně jsem byl v závodě překvapený. Trať je krátká, ale dvě náročná stoupání mě hodně rozhodila a nebyl jsem pak schopný se rozběhnout.

Plán na letošní rok tak byl jasný. Nepřepálit začátek a pokusit se odběhnout závod celý bez vytuhnutí. O průběhu ale níže. Na závod jsem registroval Martina Andrše z "triskáčů" a bráchu Ádu. Bohužel Janča "nestihla" porod nového synovečka Matýska včas. Áda tak měl smolíka. S číslem nebyl problém, udal jsem ho Honzovi Walterovi z oddílu. Jak byla sobota hnusná, tak neděle se ukázala jako slušná. Samozřejmě v kontextu, že je už podzim. Trať byla docela suchá, bahno logicky jen u přeběhů potoků. Na závody jsme dorazili včas a stihli si i postát u výběhu na Hrádek (právě běželi veteráni). Zázemí na převlékání jsme měli u Vavrysu (díky Darkovi Buchálkovi).

Na trať jsem vybíhal s Honzou, ale ten nasadil už od prvního kopečku svižnější tempo. Po zkušenosti z loňska jsem se tam trošku šetřil a snažil se to rozběhnout až na rovince a prvním seběhu pod Hrádek. To se mi dařilo a Honzu jsem těsně pod kopcem doběhl. Proti loňsku jsem na tomto úseku ztratil víc jak půl minuty. Ale i tady platí, že čas je podstatný až ten v cíli. Honza se do kopce vyškrábal o něco lépe a získal tak na mě drobný náskok, který si udržel až do cíle. Na kopci jsem se překvapivě byl schopen rozběhnout a i seběh z kopce docela šel. Po posledním přebrodění potoka je to nutné pořádně rozběhnout, je tam rovinka s mírným klesáním pod poslední kopec. Snažil jsem se držet tempo a neutavit se před tím posledním kopcem. Sice nevypadá, ale je to taky pořádná dřina. Přál bych si ho vyběhnout, ale nakonec jsem stejně musel pár kroků popojít. Na horizontu jsem se snažil hlavu přesvědčit, aby rozkmitala nohy zpět do závodního tempa. No nechtělo se jim 🙂 . 

Pak už zbývala jen poslední dlouhá rovina a seběh do cíle. Zde jsem byl spokojený, podařilo se mi dostat čas pod 3:45 na km. V cíli to bylo skoro 10 sekund na Honzu. Měl jsem ho pořád před sebou, ale stáhnout se mi to nedařilo. Martina, který vybíhal 10 s za námi, jsem porazil o pět sekund - to pro mě bylo příjemné pekvapení.

Cíl jsem si stanovil na čas pod 15 minut, ale přešvihnul jsem to o 1,5 sekundy. No aspoň motivace na příště 🙂 . Celkový čas tak byl 15:01,5. Stačilo to na celkové 122. místo, v kategorii 97. Celkem startovalo cca 2000 běžců.

Můj letošní čas a srovnání s loňským:

 

 

Fotogalerie

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..