29.11.2017 Hostivařský podzimní „kilák“

Sdílení

Plavecké závody jsem ještě neabsolvoval, takže taková malá premiéra. Pouze v rámci Aquatlonu v Karviné. Akci pořádá partička triatlonových nadšenců TTT parta. Pořád jsem zvažoval účast a nemohl jsem se rozhodnout. Ale nakonec mi napsal Michal Holík, jestli pojedu. Takže jsem se nakonec rozhoupal a rozhodně nelituji. Na akci bylo vyhrazeno poměrně málo času, takže to nebylo pro žádné masy, maximální počet byl 32 účastníků. Závody se pořádaly na 50 m a 1000 m. Ta padesátka je tak na zahřátí, takže jsem absolvoval oboje.

Protože nemám zkušenosti z plaveckých závodů, tak jsem "promeškal" svoji rozplavbu a prachsprostě jsem zůstal na břehu. No jsem totální idiot 🙂 . Pár lidí ale nedorazilo a tak jsem se přidal do další místo chybějícího závoďáka. Nejsem žádný sprinter, takže mi bylo jasné, že se zařadím hezky na konec startovního pole. To se potvrdilo, čas 38,2 sice nebyl špatný (na mé poměry), ale v porovnání s konkurencí bez šance na úspěch. To na kilometr jsem si už věřil víc. Odhadoval jsem čas cca 18 - 18:30 minut a tajně doufal v o trošku lepší čas. Rozplaval jsem to s rozmyslem, abych se tam pak zbytečně netopil a držel konstantní tempo až do cíle. To se mi dařilo a v cíli z toho bylo nakonec hezkých 17:31. Drobná úsměvná historka se udála v další rozplavbě, kde byli výrazně lepší plavci (Tomáš Martínek, Pavel Mužíček a další). Ostatně i pohled na ně u vypadal lépe, než u ploužících se parníků (tam jsem byl i já) v první rozplavbě 🙂 . Tom Martínek evidentně plaval tak rychle, že se úplně ztratil v počítání kol a musel se 100 m před cílem zastavit a ptal se, kolik ještě. Kvůli zdržení se tak před něj dostala Šárka Landsmannová i Pavel Mužíček). No a Tom i Šárka si to nakonec dali o 50 m delší. Jsou to ale závody pro radost, takže žádná velká tragédie 🙂 .

Za sebe hodnotím akci hodně pozitivně, potkal jsem spoustu podobných "hobíků" jako já a ještě si dal základ k překonávání. Další Hostivařský "kilák" se bude konat na jaře, aby se dala srovnat výkonnost na počátku přípravného období s výsledky před startem sezóny. No cíl je jasný, dostat se pod 17 minut 🙂 .

Výsledky komplet (xls)

Fotogalerie

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..